MENU

Pripremna nastava - Često postavljena pitanja

Koliko će trajati pripremna nastava?

Pripremna nastava počinje 09. februara 2019. godine i traje do 15. juna 2019. godine. Održat će se ukupno 65 časova nastave, te uraditi uvodni i završni test u trajanjima od po 2 časa. Nastava se odvija jednom sedmično, subotom, za vrijeme trajanja nastave u gimnazijama i srednjim školama. Po završetku školske godine, nastava će se odvijati dva puta sedmično. Prilikom određivanja termina, vodit će se računa o državnim i vjerskim praznicima i o tome će polaznici biti blagovremeno obaviješteni.

Da li se nastava održava za vrijeme praznika?

Organizatori nastave će voditi računa o održavanju nastave za vrijeme državnih i vjerskih praznika. Nastava se neće održavati za vrijeme tih praznika.

Gdje se održava nastava?

Nastava se održava u prostorijama Druge gimnazije Sarajevo, adresa: Sutjeska 1, 71000 Sarajevo.

Gdje se mogu dobiti ili pročitati dodatne infromacije vezane za nastavu?

Dodatne informacije se mogu dobiti putem kontakt forme, na telefon +387 62 759 172 (telefon i viber) ili putem e-maila info@mathsolutions.ba ili putem naše Facebook stranice.

Gdje se mogu kupiti knjige za pripremnu nastavu iz matematike?

Pripremna nastava iz matematike se ne održava ni po jednoj knjizi specifično, nego polaznici dobijaju materijale u štampanoj i elektronskoj formi za samostalan rad kod kuće.

Da li se mogu slušati pojedine oblasti, a ne čitava pripremna nastava?

Da, cijena jednog časa u tom slucaju iznosi 10 KM. Polaznici koji odluče pohađati cjelokupnu nastavu ostvaruju popust i plaćaju ukupno 400 KM. Polaznici koji slušaju cjelokupnu pripremnu nastavu imaju mogućnost plaćanja u dvije rate, pri čemu se prva rata plaća prije početka nastave (09. februara 2019. godine), a druga najkasnije do 01. maja 2019. godine.